Brawl Stars Escape Room

Is jouw Brawl Stars fan bijna jarig en wil jij een Brawl Stars feestje organiseren? Dan is mijn Brawl Stars Escape Room een leuke invulling.

In dit blog vertel ik je hoe de Brawl Stars Escape Room in elkaar steekt.

Hoe ziet de Brawl Stars Escape Room er uit?

De Brawl Stars Escape Room draait om het vinden van de juiste kluiscombinatie om de Overval te plegen; kraak de kluis!

Er zijn 4 onderdelen in deze Escape Room. Bij elk onderdeel moeten de spelers 1 codegetal vinden.

Opdracht 1: Edelstenengraai
Opdracht 2: Zoek de juiste knokker
Opdracht 3: Roborommel
Opdracht 4: Trofeeënrace

Elk onderdeel heeft een eigen puzzelkarakter.

Na het vinden van de 4 codegetallen zijn ze toe aan de Overval; kraak de kluis. Hier ontvangen ze nog 1 cryptische omschrijving die leidt naar de juiste kluiscombinatie.

Edelstenengraai

Bij het eerste onderdeel moeten de kinderen op zoek naar de edelstenen. Een Brawl Stars rekensom brengt hun op het getal van de kluiscode.

De kaartjes met de knokkers en de edelstenen kun je bij elkaar leggen, maar natuurlijk ook verspreidt en verstopt in een kamer.

Zoek de juiste knokker

Aan de hand van hints gaan de kinderen op zoek naar de juiste knokkers. Deze knokkers vormen samen een getal dat weer in de kluiscode gebruikt moet worden.

De kaartjes met hints en knokkers kun je weer in een kamer verspreiden, zodat ze echt even moeten zoeken naar de juiste knokkers.

Roborommel

De vier robots, Boss, Melee, Mini en Sniper, maken het de spelers niet makkelijk. Dit onderdeel bestaat uit een reeks van 8 verschillende soorten geheimschriften. De oplossingen hiervan vormen weer omschrijvingen naar het derde codegetal.

Trofeeënrace

Dit spel kan met een tijdslimiet gespeeld worden, zodat er een echte race ontstaat. Ook zonder tijdslimiet is het echter mogelijk. Dit lachwekkende spel zorgt voor extra pret tussen de serieuze opdrachten door. De trofeeën zijn met een touw aan elkaar verbonden en vormen een wirwar van draad door de kamer. Aan de kinderen de taak om uit te zoeken welke trofeeën bij elkaar horen.

Brawl Stars Escape Room;
Overval, kraak de kluis

Dan is het zover; tijd om de kluis te kraken. Mocht je een cijferslot thuis hebben, dan is het leuk om die te gebruiken voor de extra sfeer.

De kinderen moeten aan de hand van een cryptische omschrijving de juiste volgorde van de getallen bepalen.

Hebben ze de kluiscode niet geraden? Dan kunnen ze met de Brawl Stars tokens een hint kopen. De tokens kunnen ze verdienen met het oplossen van de tokenpuzzels. Dit zijn puzzels zoals een legpuzzel, woordzoeker en een sudoku. Er zijn in totaal 6 tokenpuzzels. Allemaal gebaseerd op Brawl Stars.

Er zijn 3 hints te koop. Welke hints? Dat bepaal jij zelf. Elke groep maakt natuurlijk andere beslissingen en fouten. Hebben ze een fout getal uit één van de eerste vier onderdelen, dan kun je ze het goede getal als tip geven. Zijn ze hulp nodig bij de volgorde van de getallen, dan kun je hier een tip voor bedenken.

Hebben ze de kluiscode goed? Dan hebben ze de kluis gekraakt.

Als beloning vinden ze een leuke of lekkere traktatie. Je kunt ook de Brawl Stars Diploma’s mee bestellen en deze na het kraken van de kluis overhandigen.

Leeftijd en tijdsduur

De Brawl Stars Escape Room is geschikt voor kinderen van ca. 8 -12 jaar.

Met deze Brawl Stars Escape Room zullen de kinderen ongeveer een uur tot anderhalf uur bezig zijn.

Dit is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, hoe je de opdrachten hebt klaargelegd (makkelijk of verstopt) en hoe snel je van de ene opdracht naar de andere gaat (direct door of met een korte tussenpauze).

Je kunt de Brawl Stars Escape Room eventueel uitbreiden met de Brawl Stars Bingo of de actieve spelletjes.

Bestellen

Het draaiboek voor de Brawl Stars Escape Room kost € 15,- en is hier te bestellen: Draaiboek Brawl Stars Escape Room.

Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.