Een piratenfeest in eigen huis (1)

De voorbereiding van een piratenfeest in eigen huis!

Afgelopen week was het zover. Onze oudste zoon was jarig en wat vliegt de tijd… hij is al vijf! Tijd voor een kinderfeest in eigen huis.

piraten_vijf-page1


Omdat het vooral zijn feest is, heb ik hem gepolst wat voor feest hij graag als thema wilde. En het antwoord verraste me enigszins; een Spidermanfeest. Tja, nu heb ik zelf van alles in huis, behalve dat. Daarbij komt nog dat hij het helemaal niet vaak over Spiderman heeft, waar hij dit idee van heeft is voor mij een raadsel.

Dan de volgende vraag: Wie wil je graag voor je kinderfeestje uitnodigen? Ook nu weer een verrassend antwoord; 1 jongen en verder een aantal meisjes.  Wat mij betreft prima…, maar er zijn toch ook jongens waar jij wel mee speelt? En ja hoor. Toen kwamen ook de bekende jongensnamen. Om zeker te zijn van deze lijst met namen, heb ik het op een andere dag nogmaals gevraagd en ditmaal zonder verrassingen. Gelukkig werden dezelfde namen weer genoemd.

Toen kon ik verder met de voorbereiding. Het idee van Spiderman is (in overleg) omgezet naar een piratenfeest.  Gelukkig was het dus voor mij niet zoveel werk. Het meeste is al klaar en zit in mijn themakist piraten… dacht ik.  Want wat bleek, mijn vijfjarige vond het helemaal niet leuk om die zwarte vlaggetjes met een doodskop te hebben. Nee, hij wilde meer kleur en leuke kinderafbeeldingen, zoals afbeeldingen van Jack en de Nooitgedacht piraten.

En ik moet toegeven dat hij ook zéker gelijk heeft gehad. Een piratenfeest hoeft voor een vijfjarige nog niet piraten-eng te zijn. Stoer en een beetje spannend, ja dat mag wel. Maar het moet vooral leuk zijn! Met plezier ben ik aan de slag gegaan en het heeft me eigenlijk niet eens zoveel extra tijd gekost.

Als eerste heb ik de uitnodigingen aangepast, waarbij ik lette op kleur, kinderplaatjes en een leuke tekst.

Uitnodiging Piratenfeest    Voorbeeld Uitnodiging Piratenfeest

Daarna heb ik de piraten traktatie uitgewerkt, die hij op school mocht uitdelen. De kinderen kregen een piratenschip gemaakt van een eierkoek met een schatkistje.

Traktatie piratenschip eierkoek

Verder heb ik vlaggetjes van Jake en de Nooitgedacht piraten gemaakt en als laatste heb ik in dezelfde stijl drinkflesjes gemaakt om de piraten mokken te vervangen.
Drinkflesjes Piratenfeest

Hierna alleen nog het eten, drinken, traktaties en het uitdeelcadeautje regelen. De voorbereiding was klaar.
Het is nu tijd voor het kinderfeest!

Meer over het verjaardagsfeestje lees je in deel 2 van een piratenfeest in eigen huis.

Hoe ging de voorbereiding bij jouw kinderfeestje? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.