Een piratenfeest in eigen huis (2)

Piratenspelletjes Zoek de Opdrachten

Tijd voor een piratenfeest in eigen huis!

Onze oudste  is vijf jaar geworden en geeft zijn eerste verjaardagsfeest voor enkele klasgenootjes.

We hebben allemaal kleine piraten over de vloer, die op zoek willen naar de schat! Het wordt een heus piratenfeest vandaag.

Schatkist Piratenfeest


De gasten komen direct na schooltijd en daardoor dus snel na elkaar binnen. Zodra alle kinderen er zijn, worden de cadeautjes gegeven en uitgepakt. Er zijn tal van spelletjes mogelijk, waarmee je de volgorde van cadeaus geven kunt bepalen. Wij hebben echter gekozen om het zonder spelletjes te laten geven en dit ging prima.

Nadat de cadeautjes waren uitgepakt, konden de kinderen zich verkleden als piraat. Twee kids wilden liever niet verkleed en dat kan, de kinderen moeten zich er wel prettig bij voelen.

Na het verkleden konden de mini-piraten aan tafel voor een bordje patat met frikandellen.  Zodra hun buikjes vol waren begonnen we aan de zoektocht naar de schat.

Om de schat te vinden, moesten de piraten opdrachten zoeken en uitvoeren. Wij hebben de opdrachtkaarten één voor één verstopt, zodat wij flexibel waren in de plek en de opdracht en de kinderen niet de verkeerde opdracht vonden. Natuurlijk had ik wel een volgorde in gedachten, maar daar heb ik gedurende het piratenfeest wel wat in geschoven. Zodra ze lekker even samen aan het spelen waren, hebben wij hun daar de tijd in gegeven. In verband met het intensief samen spelen, hebben we een spelletje laten vervallen en gingen we eerder aan tafel om even iets te knutselen.

Piratenspel-Zoek-de-aanwijzingen

Veel afwisseling in de piratenspelletjes

We hadden tal van spelletjes met een korte duur. Ideaal voor deze leeftijd. Enkele spelletjes die we hadden waren; plank lopen, opdrachten van de kapitein, kanonschieten, schatkaart maken, plak het litteken op de piraat (variant van ezeltje-prik), touwtrekken, schat zoeken, munt gooien en schatkist verstoppen en zoeken.

Daarnaast konden ze op verschillende momenten even vrij spelen. We hadden binnen allerlei spelletjes en speelgoed staan en ze konden ook fijn buiten spelen. Wat een geluk dat het zonnetje zo lekker scheen op deze februari-dag.

Rivier met krokodillen

Eén van de spelletjes binnen was de rivier met stapstenen en krokodillen. Pas op! Ze bijten! Oh, ik heb natte voeten! Klonk het in de gang. Ze maakten er zoveel gebruik van. Als we binnen waren moesten de schoenen uit op de mat. Dat moest niet van mij, de piraten hadden dit zelf bedacht. Dus over de rivier naar de mat en weer terug over de rivier naar de kamer. Gingen we weer naar buiten? Dan moesten alle piraten weer over de rivier naar de mat, schoenen aantrekken en weer terug over de rivier. Wat een plezier hadden ze hiermee!

Piratenspelletjes Rivier met krokodillen    Piratenspelletjes-Rivier met Krokodillen

Reuzenpiraat

Ook het simpele touwtrekken was ouderwets leuk. Tegen elkaar om even te oefenen en daarna tegen de reuzenpiraat. Gelukkig waren de mini-piraatjes sterker en hebben ze de reuzenpiraat verslagen. Nu konden ze op zoek naar de schat. Mijn man vond het super leuk om even mee te spelen en gelukkig vond hij het ook helemaal niet erg om van de sterke piraten te verliezen.

Piratenspelletjes-Touwtrekken

Geslaagd feestje

Al met al was het een geslaagd piratenfeest. De jarige vond het superleuk! Is er dan niet mis gegaan? O jawel hoor! We zijn vergeten de gemaakte schatkaarten en diploma’s mee te geven… Beetje dom, want de jarige heeft wel netjes aan alle kinderen de snoepzakjes uitgedeeld bij vertrek en mama is de rest gewoon vergeten. De schatkaarten en diploma’s zullen we bewaren tot na het weekend en dan alsnog aan de piraten geven.

Meer over de voorbereiding van dit feestje lees je in deel 1 van een piratenfeest in eigen huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.